S.Peelen Installatietechniek

Vakmanschap in de installatietechniek

Blog

Afbouw salderingsregeling uitgesteld naar 1-1-2025

De afbouw van de salderingsregeling wordt uitgesteld naar 1 januari 2025. Eerder was al bekend gemaakt dat de beoogde datum van 1 januari 2023 niet gehaald zou worden. Vanwege dit uitstel krijgen netbeheerders, energieleveranciers, toezichthouders en huiseigenaren langer de tijd om zich voor te bereiden op het beoogde afbouwplan, in 2031 naar nul, van de salderingsregeling.

Lees verder »

Zonnepanelen verplicht registreren

Volgens de netbeheerders weten veel consumenten niet dat ze wettelijk verplicht zijn om hun zonnepanelen te registreren. Steeds meer mensen plaatsen zonnepanelen op hun dak. Daardoor wordt op zonnige dagen te veel overtollige energie teruggeleverd aan het net. Niet alle stroom kan dan worden verwerkt waardoor een omvormer van zonnepanelen uit of in storing kan gaan.

Lees verder »

Salderingsregeling tot 1-1-2023 ongewijzigd

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten. Het blijft hierdoor financieel aantrekkelijk voor huishoudens en mkb-bedrijven om te investeren in zonnepanelen.

Lees verder »
Schuiven naar boven